9 maig 12 h | Auditori de Torrent
El Llibre de les bèsties
CONCERT FAMILIAR
El Llibre dels Bèsties és una narració breu del Llibre de les Meravelles de Ramon Llull en el qual es fa una seriosa reflexió sobre la política en forma de faules on els animals protagonistes són una excusa per a retratar algunes de les facetes més tenebroses de la condició humana. Per a fer-ho accesible, es narra en valencià contemporani i acompanyant-se de l’atmosfera del repertori instrumental medieval. Aquesta proposta pretén reforçar aspectes fonamentals per a l’alumne com l’escolta atenta, la consciència d’expressió cultural i de l’herència cultural artística, així com entendre, apreciar i respectar l’obra de Ramón Llull i el treball d’un ensemble musical de llarga trajectòria, reconegut dins i fora de la nostra ciutat.

CAPELLA DE MINISTRERS
Carles Magraner
COMPAÑÍA TRANSFERMOVE
Toni Aparisi
· Funcions en valencià
· Entrada gratuïta amb reserva prèvia mitjançant un correu a cultura@torrent.es indicant el dia, nom i cognoms, telèfon i quantitat d’entrades. També es poden recollir les invitacions en horari habitual de taquilla de l’Auditori i fins 15 minuts abans del començament de l’espectacle.

9 maig 19h | Auditori Vicent Torrent
Música grotesca
Capella de Ministrers
Las cabezas grotescas de Leonardo nos sitúan lejos de la búsqueda de la belleza, en un mundo reñido con la forma (deformidad) y la norma (anormalidad). ¿Hay música en ese mundo? La música –que es, por definición, armonía– ha encontrado históricamente un papel en el mundo de lo grotesco gracias a su eterna simbiosis con la palabra y con el cuerpo. En esas fuentes bucea este programa de música grotesca.

Capella de Ministrers
Des de la seua creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicológica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX. El resultat, transformat en testimoniatge musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicar-nos i fer-nos partícips d’aquestes experiències.
L’activitat concertística de la formació ha sigut molt intensa des de l’inici de la seua activitat, recorrent les millors sales de música d’Espanya: Auditori Nacional d’Espanya, Palau de la Música de València, Palau de la Música Catalana, Auditori de León, Teatre de la Maestranza, L’Escorial, Centre Conde Duque, Auditori de Castelló, Teatre Cervantes… Així mateix, ha participat en nombrosos festivals, d’entre els quals cal destacar el Festival de Música Antiga de Barcelona, Madrid Cultural 1992 (amb la recuperació de l’òpera Los Elementos d’Antonio Literes), Festival de Teatre Clàssic d’Almagro, Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, Festival de Peralada, Quinzena Musical Donostiarra, Veranos de la Villa (Madrid), Festival Grec (Barcelona), Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival de Música Religiosa de Conca, Serenates a la Universitat (València), Festival Are More (Vigo), Festival Medieval d’Elx, entre molts altres.