DESCOBRIM LA MÚSICA TRADICIONAL | Concert didàctic

Dilluns 4

10.00h i 11.15h  |  Auditori Vicent Torrent

Centrats en la interpretació de temes cantats i instrumentals del període de l’Edat Mitjana i músiques tradicionals de les diferents àrees de la Mediterrània.

En els seus concerts utilitzen sonoritats i instruments de l’època medieval, així com de diverses zones de les geografies banyades per la mar Mediterrània, recorrent zones com: Bulgària, Creta, Turquia, Occitània, etc, alhora que inclou cants de trobador, danses medievals italianes, cantigues de Santa Maria, etc Tot això amb una instrumentació acústica variada que imprimeix un caràcter i una personalitat pròpia a la formació.

La instrumentació tant de corda polsada, com fregada, vent i percussió, inclou instruments tant medievals com tradicionals del Mediterrani.

Els seus components han format part i continuen col·laborant en diverses
formacions del panorama musical de l’estat espanyol, i més concretament
del valencià. Formacions com “L’Ham de Foc”, “Mara Aranda i Solatge”, “Capella de Ministrers”, “Krama”, “Miquel Gil”, “Al Tall”, “Feliu Ventura”, “Apa”, etc La seua constant investigació i desenvolupament demostren que l’àmbit musical valencià es troba en plena ebullició, participant en festivals al llarg de tota Europa, Estats Units i Mèxic, plasmant en diversos treballs discogràfics.

Realitzen concerts basats en programes on es poden descobrir i conèixer sonoritats i formes musicals diverses, incloent explicacions introductòries a manera didàctica per entendre millor els instruments i els diferents temes musicals exposats.

Intèrprets:

EDUARD NAVARRO: Moraharpa, Oud, Bandúrria, Gaida búlgara, Cornamusa, Dolçaina i Xeremies
ABEL GARCÍA: Viola de Roda, Lauto i Baglama.

Publicat per Fundació Cultural CdM

Centre internacional per a la música, la tradició i el patrimoni de la Corona d'Aragó