El País Valencià dins l’espai sonor mediterrani

Vicent Torrent

Expert en música tradicional. En 1975 forma part de l’equip creador del grup Al Tall. Ha coordinat i col·laborat en diverses iniciatives dinamitzadores del món de la música traidicional entre les que destaquen les Trobades de Música del Mediterrani.


Entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament.

9 febrer 19:00h | Antic Mercat de Torrent
CONFERÈNCIA

La Mediterrània és una regió mundial i ho és musicalmente també. Podrem fer sens dubte una subdivisió d’un nord i un sud, constituït aquest fonamentalment per la música àrab, però no d’una divisió de dos mons musicals oposats.

Cal convindre què els valencians som més del que sabem -pel que fa a la nostra “mediterraneïtat”- i també que som més mediterranis en la mesura en què musicalment som més qui hem estat fins ara. Musicalment, el nostre àmbit és la Mediterrània i només la consciència que això és així farà reeixir la nostra música, la nostra manera de fer músic. És important que el ciutadà d’ací vaja reconeixent aquells trossos i mossos de la tradició autòctona valenciana que encara coneix i olora en la nostra producció musical, en uns altres trossos i mossos de les músiques i cants corsos, sards, algerians, calabresos, macedonis, egipcis, xipriotes, turcs… i d’aquesta manera, anem passant d’un “ser mediterranis” a un “saber-nos mediterranis”.


Vols seguir l’actualitat del festival?