Programació | 9 de febrer

Capella de Ministrers | Cía. TransferMove

Intèrprets

Laia Blasco, Dama
Toni Aparisi, Unicorn
Carmen Comes, Paula
Carla Coves, Gos
Alba Galdón, Mico
Sonia Murillo, Lleó

Carles Magraner, Violas de gamba
Robert Cases, Llaüt i arpa

Concert tancat exclusiu per als escolars.

Dijous 9 febrer | Auditori de Torrent

La dama i l’unicorn

CONCERT DIDÀCTIC

“La dama i l’unicorn” és un espectacle multisensorial familiar que ens acosta a la música medieval i a l’art a través de la interpretació d’uns tapissos flamencs del segle XV. Els espectadors coneixeran a Paula, una rebel adolescent que apareix a l’interior del tapís. Al costat dels enamorats, la dama i l’unicorn, la protagonista viatjará a través dels sentits fins a descobrir el significat del sisé tapis.

Sota la direcció musical de Carles Magraner i la direcció escènica de Toni Aparisi, el grup de música medieval Capella de Ministrers i la Cía. de dansa TransferMove, donen vida als textos originals de la escritora Mercé Viana, combinant dansa, música, literatura i història.

TEASER

Capella de Ministrers

Des de la seua creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicológica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX. El resultat, transformat en testimoniatge musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicar-nos i fer-nos partícips d’aquestes experiències.

L’activitat concertística de la formació ha sigut molt intensa des de l’inici de la seua activitat, recorrent les millors sales de música d’Espanya: Auditori Nacional d’Espanya, Palau de la Música de València, Palau de la Música Catalana, Auditori de León, Teatre de la Maestranza, L’Escorial, Centre Conde Duque, Auditori de Castelló, Teatre Cervantes… Així mateix, ha participat en nombrosos festivals, d’entre els quals cal destacar el Festival de Música Antiga de Barcelona, Madrid Cultural 1992 (amb la recuperació de l’òpera Los Elementos d’Antonio Literes), Festival de Teatre Clàssic d’Almagro, Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, Festival de Peralada, Quinzena Musical Donostiarra, Veranos de la Villa (Madrid), Festival Grec (Barcelona), Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival de Música Religiosa de Conca, Serenates a la Universitat (València), Festival Are More (Vigo), Festival Medieval d’Elx, entre molts altres.


Vols conèixer les nostres activitats?