PROGRAMACIÓ | 4 febrer

4 febrer 10 i 11.15h | Auditori Vicent Torrent

Carmesina i Tirant

Lletres de Carmesina a Joanot Martorell

Concert didàctic de Capella de Ministrers

Carmesina i Tirant ens apropa a la música del nostre Segle d’Or amb una proposta pensada especialment per al públic més jove. En aquesta producció es combinen diversos elements essencials que fam veure l’espectacle com un tot humanista on literatura, poesia, pintura, art, història conflueixen utilitzant la música com a vehicle d’unió. No és aquesta una història medieval en la qual trobem unicorns, fades, paisatges imaginaris i fantàstics, castells boirosos o jardins encantats, éssers mitològics o amb poders màgics, princeses en pors esperant a ser rescatades pel seu cavaller o personatges immortals amb poders màgics. Tirant lo Blanch podria ser un personatge real d’aquella època que defensa la virtut i els nobles ideals manifestats en la guerra, l’amor i la mort. Ell i Carmesina ens portaran a conéixer millor el nostre passat, el seu temps i amb la música gaudir i reflexionar sobre el nostre.

Reserva d’entrades: www.auditoritorrent.com

4 febrer 17h | Centre de Majors Santa Elena

Cants i músiques tradicionals valencianes

Concert social

La veu del “cantaor” Josep Aparicio “Apa” és a dia d’avui referent en el camp del “Cant d’Estil”. “Cantaor” tradicional que ha seguit la línia dels grans “cantaors” històrics de referència. S’ha format desenvolupant el seu estil i ornamentacions en els diferents actes de carrer segons marca la tradició, aplicant a més una força i expressivitat especials que el converteixen en un dels valors principals actuals. Acompanyat a les cordes polsades per Toni Porcar i Eduard Navarro, tots dos especialitzats en els terrenys de les músiques tradicionals i històriques. Incorporen en aquest projecte instruments com: Guitarra, bandúrria, llaüt, afegint puntualment algun instrument de vent tradicional com la dolçaina valenciana. 

Intèrprets

Josep Aparicio ‘Apa’, cant
Eduard Navarro, bandúrria, llaüt, vents tradicionals i arranjaments
Toni Porcar, guitarra


Entrada lliure fins completar aforament

Germán Navarro Espinach

Pàgina web: germannavarroespinach.academia.edu


Entrada lliure fins completar aforament

4 febrer 19h | Museu Comarcal Horta Súd

El Mediterrani i la Ruta de la Seda

CONFERÈNCIA

Les rutes de la seda en l’Edat mitjana van ser un fenomen precursor de la globalització del nostre planeta fa mil anys. El diàleg entre les civilitzacions d’Orient i Occident es va establir en tots els nivells possibles: difusió de sabers i tecnologies entre països llunyans, comerç internacional i economia de grans espais, migracions d’artesans i mercaders de ciutat en ciutat, la moda de la seda com un dels principals motors de la riquesa de les nacions, intercanvi de cultures i expressions artístiques o religioses, música i literatura, cultura visual, patrimoni històric i molts altres fenòmens imbricats més. Entre Àsia, Europa i Amèrica es va gestar durant mil·lennis fins al dia de hui un fenomen precursor de l’economia-món que presideix la realitat actual. Per aqueix motiu, alguns dels museus de la seda més importants que hi ha en el món com el Museu de la Seda de València recullen tot aqueix patrimoni migrant de la humanitat de gran importància que ens fa reconéixer a aquests itineraris històrics com a vertaderes rutes del diàleg entre mons diversos i identitats culturals múltiples. La conferència tractarà d’indagar sobre aquestes qüestions.


Vols seguir l’actualitat del festival?