PROGRAMACIÓ | 4 maig

Fotografía: Miguel Lorenzo
Antonio Ariño

Catedràtic de Sociologia de la Universitat de València. Ha sigut vicerrector de Cultura, Igualdad y Planificación de la Universitat de València.


Entrada gratuïta amb reserva prèvia mitjançant un correu a cultura@torrent.es indicant el dia, nom i cognoms, telèfon i quantitat d’entrades.

4 maig 19:30h | Antic Mercat de Torrent

Festes, rituals i creences

CONFERÈNCIA

La fiesta es la celebración de algo que está más allá de lo cotidiano, es una transgresión de las pautas a través de una cierta visión metafórica del mundo y uno de los rasgos que nos diferencia como seres humanos.

Allá donde hay una identidad hay una celebración: cuando existe ritual es que existe previamente una organización social. Esta organización implica división de trabajo, y un grado de organización, cooperación y colaboración extraordinario.
La fiesta construye el orden social y también el orden vital. Sin un orden social la duración del tiempo sería insoportable. La vida sería mucho más tediosa. Lo que la fiesta hace con el tiempo social, con celebraciones como Nochevieja, lo hace también con el tiempo vital con la celebración de las diferentes etapas de la vida.

Fotografía: A. Sambeat
Ensemble DUNA

Entrada gratuïta amb reserva prèvia mitjançant un correu a cultura@torrent.es indicant el dia, nom i cognoms, telèfon i quantitat d’entrades.

4 maig 20:00h | Antic Mercat de Torrent

Música Medieval i Tradicional en l’àmbit mediterrani 

CONCERT

Centrats en la interpretació de temes cantats i instrumentals del període de l’Edat Mitjana i músiques tradicionals de les diferents àrees de la Mediterrània . En els seus concerts utilitzen sonoritats i instruments de l’època medieval, així com de diverses zones de les geografies banyades pe r la mar Medfiterr ània , recorrent zones com: Bulgària, Creta, Turquia, Occitània, Itàlia, etc, alhora que inclou cants de trobador, danses medievals italianes, cantig ues de Santa Maria, etc Tot això amb una instrumentació acústica variada que juntament amb la fantàstica i versàtil veu de la cantant imprimeix un caràcter i una personalitat pròpia a la formació. La instrumentació variada tant de corda polsada, com fregada, vent i percussió, inclou instruments tant medievals com tradicionals de la Mediterrània.

Els components de DUNA han format part i continuen col·laborant en diverses formacions del panorama musical de l’estat espanyol, i més concretament del valencià. Formacions com “L’Ham de Foc”, “Mara Aranda i Solatge “, “Capella deMinistrers, Krama, Sephardic Legacy, Miquel Gil , La banda de l’Agredolç, Al Tall, Feliu Ventura, Apa, etc.

La seua constant investigació i desenvolupament demostren que l’àmbit musical valencià es troba en plena ebullició, participant en festivals al llarg de tot Europa, plasmant-ho en diversos treballs discogràfics. 


Vols seguir l’actualitat del festival?