
4 maig 10 i 11:15 h | Auditori de Torrent
El Llibre de les bèsties
CONCERT DIDÀCTIC
El Llibre dels Bèsties és una narració breu del Llibre de les Meravelles de Ramon Llull en el qual es fa una seriosa reflexió sobre la política en forma de faules on els animals protagonistes són una excusa per a retratar algunes de les facetes més tenebroses de la condició humana. Per a fer-ho accesible, es narra en valencià contemporani i acompanyant-se de l’atmosfera del repertori instrumental medieval. Aquesta proposta pretén reforçar aspectes fonamentals per a l’alumne com l’escolta atenta, la consciència d’expressió cultural i de l’herència cultural artística, així com entendre, apreciar i respectar l’obra de Ramón Llull i el treball d’un ensemble musical de llarga trajectòria, reconegut dins i fora de la nostra ciutat.

Capella de Ministrers
· Per a alumnes de 5é i 6é de Primària
· Funcions en valencià
· Preu: 3€ per alumne (els professors no paguen)
Descarrega ací el formulari de reserva


Antonio Ariño
Catedràtic de Sociologia de la Universitat de València. Ha sigut vicerrector de Cultura, Igualdad y Planificación de la Universitat de València.
Entrada gratuïta amb reserva prèvia mitjançant un correu a cultura@torrent.es indicant el dia, nom i cognoms, telèfon i quantitat d’entrades.
4 maig 19:30h | Antic Mercat de Torrent
La festa mare
CONFERÈNCIA
La festa és la celebració d’alguna cosa que està més enllà del quotidià, és una transgressió de les pautes a través d’una certa visió metafòrica del món i un dels trets que ens diferencia com a éssers humans.
En la ponència La festa mare Antonio Ariño abordarà com s’han transformat les festes a la Comunitat Valenciana des dels anys huitanta del segle passat i com poden transformar-se en el futur, donades les actuals circumstàncies.


Ensemble DUNA
Entrada gratuïta amb reserva prèvia mitjançant un correu a cultura@torrent.es indicant el dia, nom i cognoms, telèfon i quantitat d’entrades.
4 maig 20:00h | Antic Mercat de Torrent
Música Medieval i Tradicional en l’àmbit mediterrani
CONCERT
Centrats en la interpretació de temes cantats i instrumentals del període de l’Edat Mitjana i músiques tradicionals de les diferents àrees de la Mediterrània . En els seus concerts utilitzen sonoritats i instruments de l’època medieval, així com de diverses zones de les geografies banyades pe r la mar Medfiterr ània , recorrent zones com: Bulgària, Creta, Turquia, Occitània, Itàlia, etc, alhora que inclou cants de trobador, danses medievals italianes, cantig ues de Santa Maria, etc Tot això amb una instrumentació acústica variada que juntament amb la fantàstica i versàtil veu de la cantant imprimeix un caràcter i una personalitat pròpia a la formació. La instrumentació variada tant de corda polsada, com fregada, vent i percussió, inclou instruments tant medievals com tradicionals de la Mediterrània.

Els components de DUNA han format part i continuen col·laborant en diverses formacions del panorama musical de l’estat espanyol, i més concretament del valencià. Formacions com “L’Ham de Foc”, “Mara Aranda i Solatge “, “Capella deMinistrers, Krama, Sephardic Legacy, Miquel Gil , La banda de l’Agredolç, Al Tall, Feliu Ventura, Apa, etc.
La seua constant investigació i desenvolupament demostren que l’àmbit musical valencià es troba en plena ebullició, participant en festivals al llarg de tot Europa, plasmant-ho en diversos treballs discogràfics.